get in the groove

or just get in the mood!

haha, vet inte riktigt varför men jag blev lite sugen på att lyssna på lite Barry White.
Ni får tolka det som ni vill ;)


och ha en fortsatt trevlig söndag!



 
Barry White - Let The Music Play


riktigt riktigt jävla dåligt humör

Ja, jag är skitsur. Blir så irriterad på allt och alla känns det som. Igår fick jag en fet utskällning av en busschafför, jag orkar inte förklara varför. Men det var inte mitt fel. En vecka så går allt som jag vill. Men detta känns som helvetes veckan. Måste plugga arslet av mig för jag har tenta på måndag. Har jobbat på lundaspelen så jag har inte hunnit. Sen kom det där jävla rövhålet till chafför och förstörde min dag. Sen idag insåg jag vad lojalitet betyder för en av mina vänner.
Säger bara baack the fuck off, men ja du får nog det du förtjänar i längden ;) enjoy!
Får försöka bli positiv innan mitt huvud sprängs av ilska.....

Om jag inte räknat fel så är detta även min PMS vecka, så alla som inte har något snällt att säga till mig kan dra åt heelveete!


Finns det en Gud?

Hade en intressant konversation med Rustan igår om religioner. Vissa kanske inte vet det, men jag är katolik. Det var en ganska nyttig och sund diskussion tycker jag. Främst för att det får mig att tänka över min egen tro ytterliggare.
Jag försökte förklara min egen personliga tro som att jag tror på något utöver det som människor kan greppa, kan inte hjälpa att jag gör det, det gör jag bara. Jag kallas för katolik för att jag uttrycker min tro i form av katolska traditioner, men för övrigt kan jag inte säga att jag är en "renodlad" katolik. Jag tror nämligen inte på att någon helig skrift bör läsas idag och tolkas ordagrant så som den gjordes under perioden den skrevs. Om vi tar detta med homosexuella som exempel. Visst man kan tolka det som att bibeln fördömmer det. Men sen och andra sidan, den skrevs för 2000 år sedan. Liksom give me a break. Det är väl klart att både religion och skrifter bör ha följt med i människans och samhällets utveckling vad gäller tolerans och förståelse, men det har det inte. Som jag känner för bibeln är att den har spridit många goda värderingar vad gäller moral och medmänsklighet, och det är just det jag känner. Kanske skrevs historier om Noak och Adam och Eva i "marknadsföringssyfte" för en tro vars mål var att ge sprida en god lära? vad vet jag. Kan ju inte säga att jag tror på dessa  historier.
Det jag vet är att jag tolkar bibeln på mitt eget sätt och min tro är min egen personliga. Det gör inget om jag inte tror på allt vad gäller kristendomen, för det faktum att jag tror på något ialf. Alltså något större, kanske något efter vår död osv. Det gör mig en trygghet som jag inte hade velat vara utan. Det kan vara så att jag lurar mig själv för att lugna mig med att det finns en syfte bakom allt som jag inte behöver förstå. Men även om jag logiskt sätt förstår att jag kanske lurar mig själv så gör det inget, för jag kan helt enkelt inte bara sluta tro på något. Tror att det hade hjälpt många människor att tro på något ialf lite. För det har fått mig att i längden se något positivt i allt hemskt.
Svaret på frågan om det finns någon Gud är för mig att jag tror att det finns något större än oss. Vissa har gett det namnet "Gud", och det är synd att man ibland känner att man ses som något psycho som borde åka tillbaka till medeltiden bara för att man tror på något. Nästan som att det är så sjuukt omodernt att vara det minsta religös.

Meeen meen, alla får tro på exakt vaaad det vill :) och jag önskar att alla i världen känt så!



Här kommer en låt som alltid får mig att tänka på dessa existensiella frågor.


Nick Cave- Into My Arms

varschåågod!

en låt som jag tycker är skön.




Santogold- Creator

Blondiner!

Jag kanske ska berätta om hur mitt nyår var. Läste nämligen för inte så längesen hur Blondinbella spenderat sitt nyår. Kände mig skapligt motiverad till att skriva ett lika spännande inlägg som denna briljanta blondin.
Mitt nyår var ialf väldigt trevligt. Åt middag med mina vänner och tog det ganska lugnt.

Det är väldigt intressant det här med blondiner och hur de uppfattas. Visst man har ju sina fördomar om platinablonderade kvinnor med alldeles för lite kläder eller något. Men jag är faktiskt ganska diplomatisk vad gäller detta. Jag drar inte blondinskämt utan bimboskämt. Bimbo för mig är en kvinna som uttrycker allt endast med sitt utseende och på ett sätt som inte ens ger en en hint av intelligens. Klä dig hur fan du vill, det kommer alltid finnas fördomar mot dig. Men finns det något vettigt innanför pannloben så är det det enda som är viktigt. Om det är något jag verkligen hatar med vissa bimbotjejer är att de släpper fokus och sänker sig till en lägre intelligensnivå för att spela på att det är lite gulliga och tjejiga som inte vet bättre. De kanske inbillar sig att det är så killar vill att tjejer ska vara. Glada, söta, snälla och lite dummare än dem själva. Japp, jag antar att detta tyvärr är sant till en viss del. Tror inte alla killar kan hantera tjejer som är smarta. Det blir kanske lite för mycket meck och för mycket saker de kan säga emot om, haha. Men helt ärligt, vad är det då för partner man får? 

Genom tiderna har blondiner alltid varit väldigt populära. Det är väl något speciellt med det där gyllenne svallet, haha.
Jag har ingen aning alltså. Hade jag blonderat mig hade jag sett ut som en grekisk hora, hahaha. Det går alltså feetbort!
Kan ju säga att jag själv haft en svaghet för blonda killar. Jag gillar det där lite urtida viking med ljus hy och hår men ändå manliga-looken. :)
Japp, jag gillar verkligen blondiner!



Citat av män med en svaghet för blondiner:

"Picasso had his pink period and his blue period. I am in my blonde period right now."
-Hugh Hefner

"Blondes make the best victims. They're like virgin snow that shows up the bloody footprints."
-Alfred Hitchcock


Blondiner om hur det är att vara blond:

"It's great being blonde - with such low expectations it's easy to impress."
-Pamela Anderson

"I'm not offended by all the dumb blonde jokes because I know I'm not dumb... and I also know that I'm not blonde"
-Dolly Parton



På tal om hitchcock! Jag måste berätta om en engelska redovisning som vi hade i tvåan eller trean på gymnasiet om Alfred Hitchcock. Rasmus som var i min grupp hade skämtat lite innan vi gick fram för att redovisa. När han väl skulle säga namnet på den kända regissören så säger han därför fel och säger istället Alfred Hugecock!
Tro mig i stunden var det sjukt kul!

Här har vi ett litet utbud blondiner. Kom på att Blondinbella liknar hon psycho biatch blondinen Sami från days of our lives, och även lite den mycket sötare Christina Appelgate



           Blondinbella och                                Blondinbella och
           Christina Applegate                           Alison Sweeney


RSS 2.0