jag skäms!!!

Jag var bara tvungen att skriva om det här.
Jag vet seriöst inte om jag ska skratta eller bara bli skitarg...

Som vissa av er vet så är jag lite av en nörd i bloggvärlden. Jag följer ganska många av de stora bloggarna, bla Tyra Sjöstedts blogg. Varför jag följer bloggar som hennes är för att jag älskar att kolla på kläder i alla dess former. Men ja, det är ganska oviktigt ialf.

Jag gick in på hennes blogg för någon dag sedan så hade hon skrivit om en kommentar som hon hade fått i bloggen. Hon hade några dagar tidigare lagt ut någon bild från en fotografering där hon fotar typ ett armband med olika berlocker på, bland dessa även ett kors. Detta armband fotades på en tjejs rumpa...

Det hon skrev i detta inlägg var ialla fall att tydligen hade några människor blivit sjuuukt upprörda över att hon fotat ett kors med en rumpa som bakgrund..? jaahapp.
Kommentaren som hon refererade till, och som hade gjort henne lite illa till mods löd såhär:

  • Postat av: MARIA
    DITT JÄVLA SVIN!!!!! JAG HAR ALLTID TYCKT OM DIG, MEN NU KAN DU FAN DRA ÅT HELVETTE MÄNNISKA!!! VA FAN HAR DU KORS PÅ ETT PAR TROSOR SOM FALLER NER PÅ RUMPAN FÖR?? HAR DU INGEN JÄVLA SKAM I KROPPN!!! jAG TYCKER FAN ATT DU INTE HAR NÅGON RESPEKT ALLS FÖR OSS TROENDE KRISTNA SOM LÄSER DIN JÄVLA FUCKING ÄCKLIGA BLOGG!!! ANVÄND INTE KORST TILL VAD SOM HELST IDJOT!! OM JAG FÅR TAG PÅ DIG, JAA DÅ KOMMER DU INTE LEVA!!! HORJÄVEL!!!
    2010-11-25 @ 20:20:29


    Jag brukar inte kommentera i bloggar men denna gången var jag ju tvungen, of obvious reasons...
    Jag skrev två kommentarer en i inlägget där denna kommentar låg, och en i inlägget där Tyra skriver om kommentaren.

    Jag skrev detta:

  • Postat av: Aggo
    hahaha, är detta ett skämt eller? MARIA, det är pga sådana som dig som jag inte gärna kallar mig själv kristen. Jag är katolik men jag vet inte vad du är för något? tyvärr har Gud nog glömt bort att skänka dig lite vett och intellekt. Shit alltså så grymt pinsam. Jag brukar aldrig kommentera i bloggar men var ju tvungen att säga något nu. Att vara så bokstavstroende och gå runt och tycka att kors är det heligaste som finns, då är man ju bara korkad... skit i symboliken och använd hjärnan din lilla idiot.
    2010-11-26 @ 22:44:07
    aggnuschka.blogg.se

  • Postat av: Aggo
    hej! Jag kommenterade precis det inlägget som detta påhopp handlade om. Alltså den bruden har ju seriösa problem...man blir ju för fän mörkrädd när man vet att sånna galningar går runt lösa på gatan. Helt ärligt så började jag bara skratta när jag läste hennes kommentar. Kan någon snälla spärra in henne?!? Jag orkar inte behöva försvara min religion pga sådana idioter... Det må vara ett kors på bibeln men det betyder inte att det är "boken om korset" Tänk istället på den större bilden...lite djupare meningen...din dumma lilla patetiska människa!
    2010-11-26 @ 22:49:27
    aggnuschka.blogg.se


    Det var väl kanske inte helt perfekt formulerat men ni förstår ju säkert vad jag försökte säga.
    Idag så ser plötsligt att jag fått en kommentar i min egen blogg. Tänkte att det var lite underligt med tanke på att jag skriver typ en gång i månaden. Det som väntade mig var detta:


    Postat av: '

    "Att vara så bokstavstroende och gå runt och tycka att kors är det heligaste som finns, då är man ju bara korkad... skit i symboliken och använd hjärnan din lilla idiot."

    SKÄMTAR DU MED MIG? ha lite respekt för vad folk tror på och tycker. du kan ha dina åsikter och tro på vad du vill. men va inte så trångsynt, och ha respekt för andra. hur kan du gå runt och säga att det är korkat att tycka korset är heligt? det ÄR heligt för kristendomen. du sa att du själv är katolik, så come on...

    2010-11-28 @ 17:44:03
    URL: http://roniamathildasonia.blogg.se/


    Hahaha. Den här människan hade nog missat min andra kommentar annars hade jag väl fått ännu en shit load av trevligheter coming my way.

    Min första reaktion var bara "ooorka", men nu sitter jag här och skriver om det för jag kunde verkligen inte släppa det.

    Jag ska verkligen anstränga mig för att inte göra personangrepp på denna "Ronia Mathilda Sonia- mina föräldrar var hippies och ville ha ett namn som rimmar"...

    Men liksom hur kan du bry dig så mycket om något så obetydligt att du går in på min blogg och säger åt mig att inte vara trångsynt?
    Just det, det är obetydligt!! lilla gumman tänk dig själv om alla hade blivit sura över symboler som använts på "fel sätt". Du fattar väl att det är alldeles onödigt att reagera på detta?
    När jag skrev att det var korkat att tycka att kors är heligt då menade jag att det är korkat att göra det till det heligaste som finns. För när du gör det så sätter du dig i en position där du kan gå runt resten av ditt liv och trakassera folk som använder korset på ett "oheligt" sätt.

    Jag är katolik och jag tror på en större mening, en gud, ett mål och att vara så trygg i sin tro att man inte ska behöva försvara den. Jag kan erkänna att jag haft långa diskussioner då jag behövt förklara mig och varför jag har en tro osv. Men då handlar det oftast om lite större grejer. Typ varför tror jag att det finns en himmel? tycker jag att det är syndigt att vara homosexuell?

    for the record, så tycker jag verkligen inte att det är en synd.
    Jag brukar säga att jag har min egna version av katolicismen. Jag har min egna personliga tro och jag är katolik av tradition. Där av håller jag definitivt inte med om allt som katolicismen står för, men det har jag rätt att göra.

    Hade jag inte vågat tro annorlunda som min "givna religion" så hade det varit ytterst korkat. Det som gör oss till människor är att använda hjärnan och att våga i fråga sätta saker. Annars kan vi lika gärna stå ute på en hage som ett gäng feta kossor och låta oss vallas vart fän som helst.

    Om man utgår från din kommentar så antar jag att du också är troende och var sur när du såg den här bilden med rumpan.
    Eftersom du blir sur över min kommentar så förstår du väl att du indirekt försvarar människor som skriver "horjävel" och att det ska mörda folk som vågar skända deras tro. Du hade liksom kunnat vara någorlunda smart och kunnat ta avstånd från kristna som har den psykopatiska versionen av kristendomen, men istället reagerar du på min kommentar.
    Oh well, kanske är du för ung för att förstå vad det egentligen innebär att vara kristen..

    Min poäng är just den att du Ronia inte verkar ha förstått poängen med att tro. Det ÄR idiotiskt att haka upp sig på att folk inte respekterar korsets helighet, för alla tycker ju inte att det är heligt! Det är BARA en symbol för vissa och inget mer.

    Så vem är det egentligen som är trångsynt?




  • 53 dagar kvar..?

    av 2010! om jag inte räknat fel..

    Försöker att planera nyår nu. Har frågat en mindre grupp människor om de vill komma på middag hos maj :) hehe.

    Tror att det kommer bli lyckat faktiskt. Det bästa med nyår är att få umgås med folk man tycker om. Det är ganska fail att hoppas för mycket på själva festandet och utgången som nästan alltid falerar på nyår...jag har inget minne av att jag någonsin gått ut på en klubb på nyår? Jag vet att jag var påväg 2008 men slutade i mina föräldrars säng, drägg full. iiinte bra. Har lärt mig hur man gör nu :) dvs går inte runt och tar allas överblivna 56% shots, eeheeehe.

    Det verkar dessutom som att Rustan kommer ner till nyår och firar i Lund :) och med sig kommer han att ha broder med flickvän och en till kompis!

    Alla som läser detta och tänker, meeen jag är inte bjuden :( kolla Fejjan!
    Jag har en så länge bara bjudit en mindre grupp för att se hur många som kan och så, för vi får inte plats jättemånga runt vårt bord..hehe.

    Sara Rundberg, den eviga facebook-bojkottarn, du är självklart bjuden :D


    puusssshaaaj


    höör

    Jag berättade ju för en del av er att jag var i Höör med Rustan och delade ut tidningar...
    Här är två bilder på det :)





    Pizzabullar!

    100media_imag071 (MMS)

    Pizzabullar!


    RSS 2.0