en liten bekännelse..

haha, ja det är nästan så att jag skäms för att erkänna det. Men jag råkade höra Pussy Cat Dolls nya låt för några dagar sedan. Den har inte kommit ut på radio än, men jag vet att det bara är en tidsfråga.  eehee, det var tydligen inte en ny låt! sooorry!

Tänkte vara den första att erkänna att den faktiskt är lite bra.. :)

enjoy!




Pussy Cat Dolls- I Hate This Part

Cry baby :*(

Igår natt, eller rättare sagt imorse, såg jag en film som hette "Seven Pounds". Jag brukar verkligen inte uttrycka känslor så extremt mycket medan jag kollar på film. Jag kan kolla på världens roligaste film, men jag garvar ändå inte. Tror det har att göra med om jag är ensam eller inte. Jag kan tycka att något är askul, men ändå sitter jag apatiskt och glor mot skärmen. På sin höjd klämmer jag fram ett lite creepy leende och kanske tom fnyser till lite. Jag kan nästan bara skratta när jag är bland folk. Det är nog för att jag då är mentalt lite mer alert och öppen för känslor. Kollar jag på tv så känns det ibland som att man får ett tunnelseende och faller in i en slags koma. Meen meeen.
Det jag skulle komma fram till var att det finns filmer som påverkat mig starkt och fått mig att gråta. Då menar jag inte något litet snyft snyft och en liten vattenansamling i ena ögat. neeeej, utan fullt ut bölande med feta krokodiltårar. Som sagt, när jag gråter så gör jag det ordentligt. Det finns tre filmer som jag gråtit till hittills. Inte säkert att jag gör det nästa gång jag ser dem. Det kan vara så att jag var i ett speciellt känsligt sinnestillstånd när jag såg dem. Därför kanske det inte heller hade spelat någon roll vilken film jag såg.
I vilket fall är de tre filmerna och året jag grät:

1. E.T  (strax innan julafton typ 1998)
2. Million Dollar Baby (2007)
3. Seven Pounds (2008)

Jag rekommenderar verkligen alla tre, men främst Seven Pounds. Om ni inte är övertygade så gå in på imdb.com och läs lite mer om den!


puuss!


den ultimata frustrationen

Det är när man hör en låt som man gillar, men man vet inte vad den heter eller så känner man igen den men kommer ändå inte på namnet. Det är grymt irriterande för man kanske inte ens kommer ihåg en endaste mening som hjälper en att googla fram låten. Sedan vet man inte heller när man kommer få höra den igen. För vissa så tar den här frustrationen aldrig slut förrän man hittat låten. Som tur är så lyckas jag förtränga sånna här incidenter. Men nu i några dagar, kanske tom veckor så har jag fastnat för en låt som är i en reklamfilm. Det är Gucci parfym reklamen med den heta James Falco :) Ni har säkert sett den. Den är svartvit och han typ går runt och säger en del av texten i låten och i låten så sjunger det en tjej. Man känner dessutom igen låten för det är en cover. Men inte faan kom jag på vad den hette.
Nu äntligen har jag lyckats luska fram den, efter ungefär en halvtimmes googlande och youtubande!
Originalet är av Bryan Ferry. Killen som även gjort "Roxy music" och "jealous guy". Ni kanske inte alla känner igen namnen, men jag lovar att alla har hört dem!

Här får ni covern från reklamfilmen, samt originalet. Jag gillar båda!




Róisín Murphy- Slave to Love



Bryan Ferry- Slave to Love

mamma

hehe, min mamma är så söt ibland. Pappa också såklart.
Men medan jag satt och skrev förra inlägget så vaknade hon två gånger och gick upp för att rota runt i chokladasken som vi har här i vardagsrummet. Båda gångerna sa hon "aagnees, ska du inte sova snart? du kommer vara jäättretrött" med samma röst som tjurens ferdinands mamma. Kan ni se det framför er? Måste tillägga att hon dessutom har ont i ryggen och haltade fram till chokladasken med en hållning i form av ett frågetecken. hehe, liittle maammi.
Pappsen är sötast när han umgås med vår kanin. Han går runt och pratar till den som om det vore hans lilla bäbis, hahaha. aja orkar inte skriva mer.

gonatt!

the love guru

haha, yeeah I'm the guru. Okej, kanske är att ta i lite :)
Jag hade ännu en intressant msn konversation idag. Vi diskuterade interaktionen mellan män och kvinnor dvs raggningsknep och jag försökte förklara för min vän, som är av det manliga könet, vad det är tjejer tänder på och uppskattar hos en kille. Kanske fel att skriva tjejer, eftersom det är i plural och detta är inte grundat på någon vetenskap utan är helt min egen åsikt.
Jag tänkte att jag skulle sammanfatta det jag sa till honom i ett antal punkter. Jag försökte alltså förklara vad som fångar tjejers intresse och lite om vad som ofta uppskattas av tjejer. En del av punkterna tycker jag riktar sig till båda könen. Kommentera gärna om ni inte håller med om något.
OCH jag måste tillägga att detta är inte något som jag hunnit tänka igenom så noggrannt, och det finns massor som antagligen saknas.

  • Försök aldrig att vara medvetet ball. Antingen är man det eller så är man det inte. Att krysta fram det är definitivt INTE ball och sjukt avtändande.
  • Att ragga handlar inte bara om komplimanger och allmänt fjäskande. Visa alltid respekt för människan. Lyssna på vad de har att säga så att du kan referera tillbaka till saker som sagts. (uppskattas!)
  • Behandla tjejen som en prinsessa (jag är lite gammaldags). Jag menar inte att ni ska behandla henne som en skör liten blomma. Men små saker som att låta henne gå före genom dörrar, ge henne uppmärksamhet och ge komplimanger som inte är allför smöriga.
  • Som kille bör du inte säga ord som bitch, hora eller fitta inför en tjej. Det kan verka som att hon tycker att det är ball i stunden, men känner hon inte dig tillräckligt så dömer hon dig.
  • Framhäv din intelligens. Men inte på ett arrogant, nedlåtande sätt, så att hon känner sig dum.
  • Ordbajsa inte. Säg inte saker bara för att bli av med tystnaden eller för att komma in i en konversation. Alltid en större effekt om det du har att säga verkligen är något vettigt. Fler som tar dig på allvar dessutom. Man kan vara social utan att få stämpeln som "skämtaren" som måste lägga in en kommentar så fort han får chansen.
  • Att visa intresse genom att retas funkar bäst när man är runt 10. I lite äldre åldrar kan det bli fett störigt och man uppfattas mer som en vän och inte ett ragg.
  • Var uppmärksam på HINTAR. Denna riktar sig endast till killar, för jag vet att ni har svårt för det här. Men mer kan jag inte säga.
  • Och det mest effektiva:  "leave them wanting more". Hur man gör detta är inget jag orkar gå in på. Tror alla har en viss aning om vad det handlar om. Vill poängtera att det dock finns det gränser för hur mycket dryghet man kan hantera!


Där har vi det, lite tips från Agnes. Lite kul att jag har samma efternamn som relationsexperten Eva. Jag vill dock ifrågasätta hennes expertis eftersom hon varit gift 3 gånger. Men det kanske beror på hur man ser det. Hon kanske är expert på skilsmässor? eller expert på att gifta sig? Ja hon har onekligen en del erfarenhet ialf.

och nu kommer en låt som får mig att tänka på mänsklig interaktion ;)
puss heej!





Kings of Leon- Sex On Fire

och så var det över..


Julmiddag igår med släktingarna. Jo tack, min släkt är inte att leka med. Kvällen blev lika påfrestande som annars, trots att faster och co saknades. (skidsemester i rumänien).
Det är helt sjukt hur svårt det är att bli av med vissa traditioner. Det är som att det är fastetsat i ryggmärgen på folk..
Varje år ber farfar folk i olika kombinationer att rada upp sig framför julgranen för fotografering. Först alla de yngsta, sen han med sina barn, sen alla kvinnor, han och barnbarnen, barnbarnen med resp föräldrar ooosv. Varje år är det alltid någon som inte "pallar svettas framför granen och le". Svettningen är då pga att pappa inte kan låta bli att lägga världens jävla brasa när vi har gäster. Så där står vi inomhus och trängs i vardagsrummet framför granen i ca 35 graders värme och försöker sjunga en ungersk julvisa. Jag önskar jag haft ett klipp att lägga in av när vi sjunger. Låt mig bara säga att familjen Rusz har aldrig varit en skönsjungande, musikalisk familj. Vår grej idrott, bollsporter och sådant. Den enda av oss som försökt lära sig ett instrument, det var pappa när han var 7. Han skulle spela fiol, men den fiolen höll inte länge, så när strängarna flög så gav han upp. (Sen gick han över till att bli hockeyproffs istället)
En annan tradition som de äldre i famlijen gärna håller fast vid, är att pika varandra för deras utseende. Det är då mormor och farfar som går loss. "hehe, ja man kan ju nästan inte se att du är överviktig längre" "ja, jag luktar ialf inte unken lök.." jaa, jag svär sådant har flygit ur dem, haha. En annan är att farfar oftast vill åka hem innan kl 22, för han går upp runt 5 varje morgon och lyssnar på radion. Då säger mormor "varför ska du hem nu, som en liten jävla bäbis alltså!!"
y
eah, det är sånt jag kallar tradition. Men helt ärligt så hade jag inte velat ändra på ngt, för jag hade faktiskt saknat allt det där :)

vi kanske ses ute i mörkret ikväll! här kommer en av mina favoritlåtar att dansa till

God Jul!

japp, idag är det jul. Blev precis klar med granen och nu ska jag göra klart syrrans tavla som jag hållt på med i en vecka. Blir kanske inte så bra nu när jag måste stressa fram lite kreativitet innan kalle anka börjar. Jepp, jag kollar fortfarande på kalle anka varje jul, och jag vet att många gör det.
Har verkligen inte fått in den rätta julstämningen än. Här i skåne är vädret så dassigt som det kan bli. Det enda jag verkligen velat ha i jul var lite jävla snö. Liksom hur jävla mycket begärt är det?? alltså visst nu låter jag som en liten snorunge som vill gå ut och rulla runt  och lorta mig i snön tills snoret rinner ner för överläppen. Men vääfään, alla som känner mig, ni vet ju hur jag är. I want some god damn schnooo. haha. aja, man kan inte få allt man vill, men man kan iallafall försöka tjata till sig det ibland. Ska dricka lite glögg snart, sen går jag kanske och klär av mig naken och går ut och hoppar och ber till vädergudarna, får se hur desperat jag känner mig. I vilket fall får ju grannen en liten extra, kanske tom upphetsande, julklapp innan kalle anka börjar.

För alla er som av någon anledning missar Kalle Ankas julafton eller helt enkelt "glömmer" kolla på det, så lägger jag till en liten snutt nedanför.

GOD JUL PÅ ER!!

Insikt?

Ibland så får jag en känsla av att jag fått mer insikt i saker och ting.
Denna känslan fick jag för några minuter sen då jag diskuterade förhållanden och problem som man kan ha i förhållanden, med en vän på msn.
Under vår konversation så insåg jag att, shit jag har kanske lite koll på det här med relationer. Eller ja just nu känns det så, men som sagt, när det väl handlar om mig så har jag ingen aning. Men det är inget konstigt, man är ju mer objektiv och kan tänka mer logiskt när man tänker på andras problem.
Tänkte klistra in en del av det jag skrev.

Agnes säger:

det är vissa människor som man ska vara tillsammans med
för att man klickar på flera plan, men ska man vara lite realistisk

Agnes säger:

så finns det alltid människor som frestar förhållanden

Agnes säger:

men det betyder veerkligen inte att förhållandet i sig är mindre värt

Agnes säger:

man kan inte vara tillsammans med ngn en lång lång tid om man
inte inser att det är jävla massa crap man måste gå igenom och
jävla massa skit och kompromisser och saker man blir tvungna att förlåta

Agnes säger:

så är det..tyvärr

Agnes säger:

i slutändan så är det enda som räknas är att förhållandet är tillräckligt starkt
för att klara sig, och att man älskar varandra tillräckligt mkt

Agnes säger:
utan problem och prövningar så hade man aldrig förstått sina egna känslor heller

Yepp, I have my moments,haha.
 vad sägs? det ligger väl något i det jag försökt formulera?Jag vet att jag inte är helt ute och cyklar.


hejdå!


Guten morgen idioten!

jaa, ännu en gång ber jag om ursäkt för att jag inte orkar uppdatera vaarje dag.
Igår var sista dagen i skolan för i år! wooheey. Hann färdigt med hela vårt projekt, nästan. Det känns riktigt bra.
Just det ja! eftersom mitt inlägg om fyllon uppskattades så har jag valt att inrikta mig mer på mänsklighetens idiotism här i min blogg. Följande kommer handla om den stora mängd idioter som busschaffören måste handskas med dagligen.

Jag satt på sätena bakom chaffören på 6ans buss mot Östra Linero.
Först kommer det på två killar runt 15 år, går på vid sjukhuset. Den ena frågar:
-Går den här bussen till östra torn?
-nej, den här går till östra linero.
-okej....
-Men här från sjukhuset går inga bussar mot östra torn
-aha...okej...
-Men om ni åker med och hoppar av på hållplatsen motorvägsbron, så kan ni gå därifrån.
efter detta svar börjar killarna gå av bussen och ser väldigt fundersamma ut. Då upprepar chaffören sig.
-Alltså härifrån kan ni inte åka till östra torn, åk med denna så kan ni promenera dit sen
(han lät lagom irriterad nu...) men tillslut åkte killarna med ialf.
Fast efter ett par minuters bussresa går det fram tilll chaffören och frågar
-Alltså går denna bussen till motorvägsbron??
-JAAA, jag sa ju det innan!!!
-hmm..oook....

Sen lite senare går det på en tjej som har ett busskort i handen och säger "ett barn", detta tolkar man som att hon har ett rabattkort i handen och vill inte dra av mer pengar än vad som behövs. Meeen neej, kortet fungerar ej, så där står de ett par minuter och tjafsar.
-Men jag laddade kortet precis juuuee!
-Men det är något som är fel, det står "fel med kortet"
-JAAAA, men jag förstååår inte (fjortis röst)
Busschaffören tar tillsist kortet och kollar på det.
-Detta är ju inget rabattkort det är ju ett skånekort?!! då behöver du inte säga barn, det är ju ett periodskort!!
-jaha.....
Så vandrar hon bakåt i bussen med en min som säger "oj. är jag blåst? vadå inte barn? han var faktiskt lite otrevlig.."

Okej, alla kanske inte förstår varför jag tyckte att dessa människorna var sjukt blåsta, men men. Jag återkommer med lite bättre exempel snart, för tro mig, det finns så det räcker och blir över.




Idag tänkte jag inte avsluta med mitt vanliga, inte så genomtänkta "ciao". Läste nämligen någonstans att det kan uppfattas som lite "fjortis"
Istället tänkte jag skriva lite mer, fast så drygt som det bara går. Ska nog försöka lägga in lite stora ord och en del snittsiga synonymer (som jag googlat fram). Detta kan i sin tur kanske styrka det faktum att jag är intelligent *hoppas* hihhiihii.
Nee, jag ångrade mig orkar inte med sånt fancy ordbajsande :)

ciaooo!

ointressant men kanske vettigt.

Orkar egentligen inte skriva ett inlägg idag, men jag får väl "wing it".

Ja, idag när jag vaknade av mitt mobilalarm så lät den lite konstigt. Det började med den gamla vanliga "dream a little dream" lalalaaaa, och sen följdes den lilla truddelutten av en massiv JORDBÄVNING!
jaa, detta är väl inget nytt för alla skåningar och befolkningen i landskapet ovanför skåne som börjar på b. Jaaa, jag vet att det heter Blekinge, försöker bara vara lite dryg...

Hmm, en till sak som bör nämnas är att jag ska hålla mig borta från McDonald's. Ska hålla ut till 2009 ialf. Det låter kanske inte som en stor bedrift, men tro mig, det är det!! okej?!!

Idag fick jag lära mig hur man sätter in youtube klipp "sådär smidigt". Nu får vi se om jag tagit till mig och lärt mig något.


Här kommer en lite mysig jullåt, som jag aldrig hört innan, men jag fastnade för den ialf.

 


ciaoo

Top 5

jaaaoo, top 5 mest intressanta sakerna jag gjorde förra veckan:

5: 
Fixade en nyårklänning (har dock ingen fest att gå på..haha)

4:
Redovisade min designgrej av kartong...

3:
Åt på donkan för 5 gången denna månaden (kan ha varit fler)
Det roliga med den incidenten var just att jag skulle bara följa med Sarah, och kanske bara köpa något litet till mig själv, men jaa det urartade en aning....
Kort sagt slutade det med att jag gick ifrån kassan med en qp PLUSMENY!

2:
Satt ensam hemma i lördags och runt 23 tiden trodde jag att någon försökte bryta sig in i vårt hus.Fick en puls på 150 och attackerade nästan min mamma med en eldgaffel.... (hon försökte öppna med fel nycklar och jag hade inte hört bilen köra in på uppfarten..)

1:
Stoppade KÖÖRV med mormor och mamma :) äkta ungersk kolbász blev det.
Gojsigt och mysigt och sjukt gott blev det ialf!


ciaooo


idioter och fyllon..

ok, jag är är dålig på att uppdatera min blogg, meen vaa fään.

Strax innan 3 på lördagmorgonen satt jag på botulfsplatsen i Lund och väntade på min buss. Under den här tiden så satt jag faktiskt och tänkte ut ett nytt blogginlägg. Ska försöka sammanfatta mina tankar nu.
Jag hade precis varit hos Michaela i malmö med Mando. Kommer ju då in till lund och inser att min jävla buss bara kommer om 40min, så där satt jag och glodde i kylan. Började sms-a folk, men ingen som verkade vaken, haha.
Men i vilket fall så fick jag en värdefull inblick i den fulla svenskens sjuka beteende under småtimmarna. Jag hoppas verkligen att jag inte beter mig som vissa idioter. Det var tre gravt överviktiga tjejer på andra sidan vägen som viftade med vars en kebab i handen och hade en dialekt tillhörande en trakt minst 2 mil utanför lund. (dock inte malmö)
De såg bara så grymt vulgära ut. De hade typ sånna stora intersportjackor med fuskpäls och jääättekorta kjolar. Nylonstrymporna som höll ihop deras enorma lår såg ju ut att hålla i för glatta livet...men men, jag har ingenting emot tjockisar. Men inte ens jag hade gått runt i en kjol som slutar täcka mitt kön så fort jag nyser.
Det värsta med de här tre tjejerna var i allafall deras tillhörande tre charmiga pojkvänner, kk, pimps...vad fan som helst. De stod och skrek fram och tillbaka och betedde sig som värsta gangstersen i sina träningskläder och kedjehalsband. Jag hade svårt för att hålla tillbaka skrattet, men jag ville ju såklart inte riskera att bli attackerad av dem överförfriskade kurviga flickorna, haha.
oooh, jag får inte glömma att berätta om en annan fylleincident som hände i malmö strax innan vi åkte därifrån.
Jag och Amanda sitter och väntar på bussen och i hållplatsen sitter en kvinna runt 30 (kanske en sliten 24 åring), och bölar och bredvid henne står en man som skriker åt henne och två andra som är i deras sällskap. Hon skriker saker som "jaa, faaan har du hennes nuuummer dååee?!!??"  "ska du gåe och knulläähenne nu elllör?? vad fan håller du på med, tror du inte jag fattar?!! va? va?!" och killer säger saker i stil med "alltså är du dum i huvet?!!" " alltså jag jag pallar ente med dig, du är ju fan helt jävla dum i huvet" ....och strax innan vi går på bussen säger han "jaa, jag knullar ialf eente henne". Hi hiii, han verkade väldigt charmig han :)
Nej, men seriöst jag får sådan ångest av att höra sånt. Visst man har ju haft sina feta bråk med sina pojkvänner, men det där var bara så trashigt..

Medan jag satt där på botulfplatsen var det bla en trevlig ung man som gick förbi mig och skrek "pussy" nästan i mitt öra. Vad fan är det liksom?! Gick där med sitt gäng, skriker till och sen går vidare. Jag kände dessutom igen honom. En liten jävla nolla från fäladsgården typ 20 år gammal. Vem fan uppfostrade dig liksom?? vargar och horor? jaja, whatever. Har insett att det tyvärr finns fler idioter i den här världen än vad man tror.
Jag kom ialf fram till en del medan jag satt där och glodde på en massa fulla idioter stappla omkring och skrika åt varandra. Tjejer vars smink var utkladdat och i alldeles för höga klackar i samband med hög promille, och killar vars enda mål verkar vara att pissa ner första bästa vägg. Jao minsann alkohlen gör oss inte vackra.
Vad hände med den sociala ganska trevliga fyllan som man bara märker för att man fnissar och att det kittlas lite i benen?
Jag ska ialf tänka igenom mina alkohol vanor. Inte för att jag har ett problem, men för att jag vägrar bli en sån där trashig brud som står på trotoarkanten med sin kebab och inte vet hur hon ska ta sig hem.....

           gonatt!

Aino

Det har varit en ganska känsloladdad dag idag..
Jag vet inte riktigt än hur pass personliga saker jag vill skriva om i den här bloggen. För just det som jag gått runt och tänkt på hela dagen är väldigt personligt. Och det är något som jag en lång period inte velat prata om. Det handlar om min vän som tog livet av sig.
Det är egentligen bara med Sarah jag kan gå in på detalj med om detta. Det känns som att vi två hade samma relation till henne och drabbades av samma sorg. Jag kan prata med henne om det här utan att bli ledsen, för vi kan prata om det mer avslappnat.
I vilket fall så är det något som präglat min dag. Det är så ibland, det är inte många dagar som jag inte kommer tänka på det och vissa dagar är det nästan det enda jag kan tänka på. Jag vet inte om jag riktigt insett hur mycket den här händelsen påverkat mitt liv och vem jag är. Precis när det hände så trodde jag att mitt liv var slut, alltså mitt liv som jag kände det, skulle aldrig bli likadant igen och kanske aldrig bli bra. Efter en viss tid tänkte jag att, nej men det här funkar bra. Jag kan tänka på henne utan att må dåligt. och det känns som att allt återgått till det normala. Men om jag rannsakar mig själv, så vet jag att jag har förändrats. Jag vet att jag inte tänker likadant som innan och jag vet att jag fortfarande känner ilska. Jag vet att jag och Sarah diskuterade en del om sorgestegen och hur man ska må osv. Jag försökte identifiera var jag låg till och jag trodde att allt  "var över", men jag vet att jag fortfarande är arg. och jag vet inte när det kommer försvinna.....
Jag tror faktistk att jag insåg det idag. Efter att jag gått ifrån Sarah och skulle ta bussen hem så kände jag ilskan komma. Ju mer jag tänkte på Aino ju argare blev jag....och innan så kunde jag inte förstå var all min aggression kom ifrån, men ja. Jag orkar nog inte riktigt gå in på varför jag är arg, för det är av många anledningar.
Nu under kvällen har jag även läst igenom lite bloggar skrivna av mammor som haft barn som gjort självmord. Jag blir så jävla rädd att det ska drabba en ännu närmare. Jag vet ju hur det kändes med en vän och jag vet inte hur mycket mer man klarar av alltså.
Den enda slutsatsen jag kan komma fram till vad gäller det här ämnet. Ja det är ju att självmord är onaturligt, och något som är onaturligt går oftast inte att förklara.
Man måste låta det vara, acceptera det och lära sig av det.

Det här blev vääääldigt personligt. Men men, jag får väl se det som att det är bra att skriva av sig lite.

To Bainsk, I miss you

And to zee child, I love you :)


WIPE ME!

yepp. Om det är något uttryck som jag seriöst borde copyright-a så är det "Wipe me".
Som ni förstår så är det en lite finurligare variant av det vanliga "bite me"....
Ja poängen med att jag döpt det här inlägget till just detta är att jag vaknade imorse och kände ren aggression.
Jag vet inte var all denna ilska kommer ifrån (eller joo, delvis vet jag).
Jag och Serah var hemma hos mig igår och drack lite champagne (typ en flaska var) haha. Tro mig det var inte ett sånt där sippa bubbel-in the white room-moment. Njaa. Jag och "zee child" blandade ut champagnen med äppelmust och stundvis dansade vi (mest jag) som några sjuka idioter mot min snevägg ihopp om att locka till oss grannarnas blickar.
Sen satt vi mest och pratade igenom våra liv, lite kort och gott. Lyssnade lite på moomin, drack lite unicum, testade pilatesbollen,plattade håret,klistrade på lösögonfransar...jaa ni vet. Sånt som tjejer gör ibland.
Ja och appropå (vet icke hur det där stavas..och jag bryr mig inte) men appropå tjejer i alla fall. WTF?! alltså seriöst det jag känner väldigt starkt just nu är varför ska det vara så jääävla svårt med killar ibland. Jag menar inte att det nödvändigtvis är deras fel, men innerst inne vill jag gärna tro det. Alltså fel och fel dessutom. Vet inte hur jag ska förklara det men varför blir det så mycket kommunikationsfel hela tiden? varför tycker vi att vi har rätt lika mycket som dem när det gäller samma sak??.. Man kan ju undra, är det vi som tänker fel eller är det dem som inte inser att vi tänker rätt?
Ja, som sagt det här ämnet har ju diskuterats miljontals gånger, men man kan inte låta bli att fortfarande fundera kring det. När jag börjat tänka på könens olikheter och försökt vara objektiv så kommer jag fan aldrig framt till något. Det blir bara det gamla vanliga "jaa vi är olika och vi måste vara olika för det är bara så det är"
Men jävlar vad den här olikheten har skapat aggression och förvirring.
Inser att det helt lönlöst att fundera kring detta så nu ska jag gå och fixa lite frühstück jaa, seehr gut!

Aufwiedersehen!





Några fattiga försök på att kartlägga våra hjärnor, men ganska balla :)

Moomin

Hahaha, jag måste skriva om detta nu innan jag glömmer bort det.
Idag efter skolan så hängde jag ett antal timmar med Seraah. Vi gjorde vår vanliga lilla runda som inkluderar donkan och konsum :) Inne på konsum så yrade vi runt en del och sen började jag kolla på muminreflexer. Jag köpte en till min syster i jultomtedagspresent..Yepp you heard me. Jultomtedagen aka. Sankt Nicolaus 6dec.
Helt plötsligt börjar hon nynna på muminlåten..Ni vet "baapapapapapaa, paapa, baaapaa paap apaa paa " och jag joinar in. Så där står vi vid reflexhyllan och jammar iväg, haha. Det var inte bara detta som var det roliga. Det roliga var att hon sen började prata om massa andra muminhits som hon hört på sitt jobb (hon jobbar på dagis) Hon liksom går loss och helt exalterat börjar säga saker som "jaa, alltså shit det är en jävligt bra skiva alltså"..."finna många bra låtar på den". hahaaa "Under sovstunden så väljer jag alltid muminskivan, trots att barnen ba "men vi lyssnade ju på mumin igår" "
"Yeaaah weeell, I doon't caaare!"
Ja, alltså jag har inte så mycket att tillägga, förutom att Mumin greatest hits just nu laddas för fullt.
Övriga låtar som hon började nämna som var tydliga favoriter var några från "Mamma Mu och kråkan".
Jag fick ta del av en del fina små berättelser om mamma Mu och hennes små äventyr. Exempelvis Mamma Mu går och fiskar, Mamma Mu handlar mat...japp, det var intressant det.
Hur skriver man Mamma Mu i ägandeform?? det blir väl inte Mamma Mus?
Jao jao, jag och Sarah har alltid ball när vi träffas. Och ja jävlar sicka fetton vi kan vara. Vi stod i kön på donkan med en kasse med donuts...behöver nog inte säga mer.

trevlig helg!
Ciaooo

Muminlåten----->  http://www.youtube.com/watch?v=tvXnV34UdSE&feature=related
haha,fän vad jag saknar att titta på mumindalen

Dagens fundering!

jao jao.
Jag tänkte börja med ett litet inslag som jag döpt till "dagens fundering". Inte speciellt originellt det där namnet, men det får duga än så länge.
Ja, dagens tankar kretsade kring människors välvilja och empati. Jag har ofta funderat kring hur pass villiga människor är att hjälpa andra för dem främmande människor. Mina slutsatser har tidigare varit något i stil med att, nee de flesta försöker inte bry sig eller ignorera andras olycka. Jag kan ha fel, men är det inte något typiskt svenskt i att lite låtsas som att man inte ser när någon annan uppenbart behöver lite hjälp? Eller ok, ska väl vara lite diplomatisk och säga att det beror helt och hållet på individen. (vilket självklart är sant..till viss del:) ) I vilket fall så är det många människor som känner sig lite obekväma med att hjälpa till eller ens prata med någon de inte känner. Om någon på bussen tappar en peng så kanske det är flera stycken som känner en liten panikattack komma krypandes och börjar tänka "neeeej, jag såg inte det där...jag kan ju inte hjälpa att han tappade den...ååååh, KOLLA NER ÅT VÄNSTER den ligger ju där...nej, såg någon annan att jag såg att han tappade den? är jag en dålig människa..men varför kan inte någon annan plocka upp den. Nej, skitsamma, jag såg ingenting...fortsätter stirra ut genom fönstret..jepp..."

Men just idag av någon anledning kändes det som att alla i hela världen hjälptes åt.
Eller så var det bara att jag valde att just fundera kring detta på tåget på väg till skolan, som gjorde att jag idag för en gång skull valde att uppmärksamma dem här incidenterna. När jag tänker efter så är det ju faktiskt det som gör mig så glad. Det tyder ju på att sånt här inte alls är så ovanligt som jag föreställt mig. Det var ju faktiskt inte alls något speciellt med den här dagen. Den här dagen gav mig bara bevis på att det finns fler godhjärtade människor än vad jag trodde.
Ska ta en incident från idag som ex.
En kvinna på tåget reser sig upp för att gå av på nästa hållplats. En man mittemot henne upptäcker att hon glömt kvar sina vantar. Mannen i fråga kan inte svenska men väljer ändå att ta tag i vantarna och vifta med dem mot henne samtidigt som han skriker något i stil med "heej heej" en annan man bredvid honom märker vad som hänt och början han med hojta efter henne och dåå vänder hon sig äntligen om och ser sina vantar i viftandes i luften. Hon tackar vänligt och båda männen ler mot varandra belåtet. Jag tyckte ialf att det var en väldigt gullig grej att se.
Just precis innan allt detta hände så steg jag på tåget. Jag gick några meter in i vagnen innan jag såg en ledig plats bredvid en kille. Han såg att jag förberedde mig på att sätta mig och så tryckte han ner sätet åt mig. Bara en sån liten sak kan ju göra en hur glad som helst. Det var ju inte så att jag såg ut att ha problem med att trycka ner det där fjuttiga lilla sätet, men han kände helt enkelt för att vara lite snäll :)

Okej en sista sak innan jag avslutar...shit jag måste verkligen lära mig att formulera mig skickligare och kortare...
Är det bara jag som tänkt att uttrycket "rulla tummarna" inte var något annat än bara ett uttryck..alltså, jag menar det är väl inte så att folk verkligen sitter och rullar tummarna när det inte har något att göra? Man kan ju göra det lite skämtsamt om man har lite torr humor...Men idag satt det faktiskt en man framför mig på bussen helt ensam och gjorde något som såg ut att vara rullande av tummar. Jag kollade lite närmre, joo troo mig fan sitter han och rullar tummarna. oh well.
Kanske inte så intressant allt det här, men ha tålamod jag kommer nog på intressantare saker att skriva om :)

ciaoo!

oki...

Kände att jag inte ville inte att min blogg skulle inledas sådär sentimentalt och deppigt..med tanke på förra inlägget.
Så här kommer en låt som jag lyssnat på heela dagen och heela gårdagen :)

ok, vet inte hur man lägger in det sådär smidigt så man kan se och bara kan klicka på youtube-klippet.
Men jag tror nog att ni är tillräckligt nyfikna på vilken låt det är så att ni pallar klicka på länken.

ciaoo

http://www.youtube.com/watch?v=BhqI_uaWwYo

Första inlägget.

Okej.

Jo, jag har märkt att väldigt många av mina bekanta har små okända bloggar som jag inte visste om.
Jag vill gärna tro att jag inte är sån som följer strömmen, men tyvärr är det så. Faktum är ju dock att det verkade vara riktigt kul att ha en blogg. Vill gärna se hur folk reagerar på mina kanske något störda tankar.
Jag har länge fått höra att jag tänker och analyserar för mycket. Jag ser det mer som att jag mest ligger och filosoferar kring saker, och att det är ganska avslappnande..men det är sant, ibland hakar jag faktiskt upp mig, och då blir jag en lite mindre älskvärd människa... Ni som kanske inte förstår vad jag menar:
Stöter jag på något som stör mig och jag börjar fundera kring det, men inte hittar något logiskt svar så kan jag bli lite smått aggressiv.
Nyckelorden här är då: aggressiv och filosofisk, vilka är 2 av 3 egenskaper som jag ska försöka avspegla i ett litet flummigt designprojekt. (Jag går ett program som är lite estetiskt inriktat.) Projektet är i alla fall att vi ska göra våra tre främsta egenskaper i 3D, bara med hjälp av lim och vit kartong, woohooo! Varför just lim och kartong undrar ni? eeeh, ja antingen handlar det om brist på pengar eller så är det väl att våra designlärare inte känner för att inspirera oss så värst mycket, för att de egentligen är väldigt bittra människor som hatar alla under 35 som fortfarande har förhoppningar om en ljus framtid... mm, jag tycker nog det senare.


Det är nog en del som undrar kring namnet på min blogg...eller inte. I vilket fall så tänkte jag förklara.
Jag har väldigt många smeknamn (jo jag vet...kärt barn många namn..bla bla) och Aggnuschka är ett av dem.
Jag valde det inte för att jag tycker att det är ett riktigt coolt namn, tycker egentligen inte så jättemycket om det och jag vill verkligen inte att folk börjar kalla mig så heller. Det fanns faktiskt bara en människa som kallade mig Aggnuschka och tyvärr så finns hon inte bland oss längre.
Kommer aldrig att glömma dig.

RSS 2.0